Щоб перші віруси не застали вас зненацька, вересневі овочі й фрукти можуть стати природними “вітамінами”, які захищають від застуд.
Gazeta.ua підкаже, що варто додати до свого раціону в перший місяць осені.
Ці овочі та фрукти не лише смачні, але й насичують організм корисними речовинами, які допомагають боротися з інфекціями.
Вони багаті на вітаміни, антиоксиданти та клітковину. Саме ці продукти слугують природним захистом від застуд і надають організму сил для легкої адаптації у перехідний осінній період.
Які овочі та фрукти варто додати до раціону у вересні
Яблука містять вітамін C та пектини, які допомагають очищати організм від токсинів і зміцнювати імунітет.
Груші багаті на клітковину, покращують роботу травної системи та зменшують запалення.
Виноград містить поліфеноли й антиоксиданти, які сприяють зміцненню судин та захисту клітин від пошкоджень.
Гарбуз – відмінне джерело бета-каротину, що трансформується у вітамін A та підтримує здоров’я слизових оболонок, які є першою лінією захисту від інфекцій.
Броколі містить вітаміни C, K та фолієву кислоту, що зміцнюють імунну систему та допомагають організму справлятися з вірусами.
Капуста багата на вітамін C та сірковмісні сполуки, які мають протизапальні властивості і стимулюють захисні сили організму.
У сезон вірусів реально захистити себе та своїх близьких від хвороб. Прості щоденні звички можуть суттєво допомогти пережити навіть пік застудного сезону.
Вітамін D, цинк і вітамін C мають важливе значення для підтримки імунної системи. Дослідження, проведене в British Medical Journal, показало, що вітамін D може знижувати ризик респіраторних інфекцій у людей з його дефіцитом. Однак не варто самостійно починати приймати всі добавки підряд. Краще вживайте різноманітні овочі та фрукти різних кольорів.