Які овочі та фрукти варто додати у вересневий раціон, щоб попередити застуду

Овочі та фрукти вересня, які варто включити до осіннього меню Фото: pinterest

Щоб перші віруси не застали вас зненацька, вересневі овочі й фрукти можуть стати природними “вітамінами”, які захищають від застуд.

Gazeta.ua підкаже, що варто додати до свого раціону в перший місяць осені.

Ці овочі та фрукти не лише смачні, але й насичують організм корисними речовинами, які допомагають боротися з інфекціями.

Вони багаті на вітаміни, антиоксиданти та клітковину. Саме ці продукти слугують природним захистом від застуд і надають організму сил для легкої адаптації у перехідний осінній період.

Які овочі та фрукти варто додати до раціону у вересні

Яблука містять вітамін C та пектини, які допомагають очищати організм від токсинів і зміцнювати імунітет.

Груші багаті на клітковину, покращують роботу травної системи та зменшують запалення.

Виноград містить поліфеноли й антиоксиданти, які сприяють зміцненню судин та захисту клітин від пошкоджень.

Гарбуз – відмінне джерело бета-каротину, що трансформується у вітамін A та підтримує здоров’я слизових оболонок, які є першою лінією захисту від інфекцій.

Броколі містить вітаміни C, K та фолієву кислоту, що зміцнюють імунну систему та допомагають організму справлятися з вірусами.

Капуста багата на вітамін C та сірковмісні сполуки, які мають протизапальні властивості і стимулюють захисні сили організму.

У сезон вірусів реально захистити себе та своїх близьких від хвороб. Прості щоденні звички можуть суттєво допомогти пережити навіть пік застудного сезону.

Вітамін D, цинк і вітамін C мають важливе значення для підтримки імунної системи. Дослідження, проведене в British Medical Journal, показало, що вітамін D може знижувати ризик респіраторних інфекцій у людей з його дефіцитом. Однак не варто самостійно починати приймати всі добавки підряд. Краще вживайте різноманітні овочі та фрукти різних кольорів.