Сир містить ряд важливих поживних речовин, необхідних для підтримки здоров’я кісток.
Щоб запобігти розвитку остеопорозу – захворювання, яке підвищує ризик переломів, варто ввести до свого харчування один вид сиру. З віком ризик остеопорозу зростає, особливо у жінок старше 50 років.
Доктор Джеймс Топілоу, ревматолог з Медичного центру Університету Гакенсак, в інтерв’ю для видання Parade радить включити до свого меню пармезан.
Чому варто обирати сир пармезан
“Сир пармезан є відмінним джерелом кальцію, необхідного для здоров’я кісток. Кальцій допомагає формувати і підтримувати міцні кістки, а також протидіє остеопорозу”, – зазначив лікар.
Унція пармезану також містить понад 8 грамів білка, важливого для відновлення та формування кісток. Дослідження, опубліковане у 2023 році в журналі Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle, вказує на зв’язок між споживанням тваринного білка та мінеральною щільністю кісток.
Пармезан також містить вітамін К та фосфор — дві важливі поживні речовини для підтримки здоров’я і міцності кісток.
Дослідження, опубліковане у 2020 році, показало, що вітамін К може підвищити мінеральну щільність кісток і зменшити ймовірність переломів у осіб, які страждають остеопорозом. Також мета-аналіз 2021 року виявив, що комбінація вітаміну К і кальцію може сприяти покращенню мінеральної щільності кісток.
Молочні продукти корисні і необхідні для організму. Однак не всі молочні продукти підходять всім, зокрема тим, у кого є непереносимість лактози.
Серед молочних продуктів сири займають особливе місце. Вони можуть бути як корисними, так і шкідливими. Особливо слід уникати плавленого сиру. Якщо вже вживаєте, то лише в обмежених кількостях. Саме плавлений сир містить багато сполук, що негативно впливають на серцеву діяльність.