Здивуйте родину гавайським обідом: як вдома приготувати локо-моко

Гавайське локо моко на обід: рецепт Фото: pinterest

Локо-моко – це традиційна гавайська страва, що поєднує в собі рис, котлету (або гамбургер), яйце (глазунью) та апетитний соус.

Для приготування цього делікатесу спочатку готують рис і соус. Далі на рис кладуть гарячу котлету (або гамбургер), потім зверху яйце (глазунью) і все заливають смачним соусом.

Локо-моко

Інгредієнти:

Для котлети:

Яловичий фарш – 350-450 г

Панірувальні сухарі – 2-3 ст.л.

Яйце – 1 шт.

Цибуля (сушена чи мелена) – 2-3 ч.л.

Свіжомелений чорний перець – за бажанням

Сіль – за смаком

Вода або бульйон – 4-6 ст.л.

Для соусу:

Курячий або яловичий бульйон – 1 склянка

Лимонний сік та цедра – 1 склянка

Соєвий соус – за смаком

Коричневий цукор – за смаком

Решта інгредієнтів:

Рис (для приготування)

Яйця (для глазуньї)

Рослинна олія

Цибуля (для соусу та котлети)

Кукурудзяний крохмаль (для соусу)

Гриби (печериці) – за бажанням

Соєвий соус – за бажанням

Вустерський соус – за бажанням

Молоко – за бажанням

Часник – за бажанням

Зелень (для прикрашання)

Як приготувати

Приготування котлети: змішайте фарш, панірувальні сухарі, яйце, цибулю, перець і сіль. Додайте трішки води (або бульйону). Сформуйте котлету і обсмажте її на сковороді до золотистого кольору.

Приготування соусу: обсмажте цибулю на сковороді з рослинною олією. Якщо використовуєте, додайте гриби. Влийте бульйон, лимонний сік та цедру. Додайте соєвий соус, коричневий цукор, сіль, перець, а також часник і вустерський соус (за бажанням). Можна також додати молоко. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть 3-5 хвилин. Якщо використовуєте, розмішайте з кукурудзяним крохмалем.

Приготування яйця: обсмажте яйця на сковороді до необхідної консистенції (глазуньї).

Приготування рису: відваріть рис.

Збір страви: на тарілку викладіть рис, потім котлету, далі яйце (глазунью) і полийте соусом. Прикрасьте зеленню (за бажанням).

Для приготування соусу можна використовувати різні види бульйону, включаючи курячий, яловичий або овочевий.