Кухарі радять варити картоплю в молоці: секрет ніжного пюре

Кухарі радять варити картоплю в молоці: секрет ніжного пюре ФОТО: Pixabay

Варіння картоплі у воді – звична справа для більшості господинь, але кулінарні експерти закликають відмовитися від цього методу.

За їхніми словами, така обробка позбавляє картоплю смаку, текстури та головного компонента – крохмалю, пише Gazeta.ua.

Британська шеф-кухарка Розмарі Гілл наголошує: картоплю, як і макарони, не слід просто варити у воді, адже в процесі вона виділяє крохмаль – саме той компонент, який надає пюре ніжної, оксамитової структури.

Але, зливаючи воду після варіння, ми втрачаємо цей “рідкий скарб”.

Натомість фахівчиня радить варити картоплю одразу в молоці. Такий підхід дозволяє зберегти крохмаль у страві, збагачує смак і усуває потребу додавати вершки чи інші жири.

Після приготування картоплю можна одразу розім’яти в тій же каструлі – результат буде більш насиченим і кремовим.

Цей простий прийом здатен вивести навіть класичне картопляне пюре на новий рівень.

Овочі – низькокалорійні, наповнені антиоксидантами та клітковиною, яка сприяє ситості та стабілізує рівень цукру в крові. Помідори – одні з них.

Помідори можуть бути використані в безлічі рецептів – від салатів до запіканок та інших страв. У них багато переваг для тих, хто має діабет. Помідори – це чудове джерело клітковини, вони багаті на вітаміни A і C, водночас мають низьку калорійність. Крім того, помідори містять багато лікопіну – антиоксиданту, який може покращити контроль рівня цукру в крові.

Джерело