Сніданок повинен бути смачним, насиченим та здоровим. Щоб приготувати такий, зовсім не потрібно витрачати багато часу на кухні.
Gazeta.ua підготувала п’ять найкращих і швидких сніданків, які під силу навіть найледачішим.
Омлет
Інгредієнти:
– 2-3 яйця;
– овочі, які є в холодильнику (перець, помідори, квасоля, цибуля, морква);
– сіль, перець до смаку;
– ковбаса або сосиски;
– твердий сир;
– зелень.
Приготування:
Збиваємо яйця і додаємо всі інші інгредієнти. Перемішуємо та виливаємо на сковорідку. Смажимо до повної готовності. Посипаємо тертим сиром і зеленню.
Яєчні грінки

Інгредієнти:
– 2 яйця;
– твердий сир;
– хліб;
– 60 мл молока;
– цукор до смаку.
Приготування:
Збиваємо яйця з молоком. Додаємо тертий твердий сир і цукор. Хліб обмочуємо в отриманій суміші і обсмажуємо до золотистої скоринки. Сніданок готовий.
Бананові оладки

Інгредієнти:
– 2-3 яйця;
– 1-2 банани.
Приготування:
Банани розминаємо виделкою. Змішуємо з збитими яйцями. На розпеченій сковорідці формуємо оладки. Обсмажуємо з обох сторін. Смачного!
Запечене яблуко з корицею

Інгредієнти:
– 1 яблуко;
– мюслі;
– кориця;
– 60 мл молока.
Приготування:
Яблуко натираємо на крупній тертці. Додаємо мюслі, корицю і молоко. Ставимо в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Сніданок готовий.
Деруни

Інгредієнти:
– 4 картоплини;
– цибулина;
– 1 ст. ложка борошна;
– 1 яйце;
– сіль і перець до смаку;
– сметана.
Приготування:
Щоб заощадити час, овочі можна пропустити крізь м’ясорубку. Потім додаємо борошно, яйця і спеці. Обсмажуємо деруни на сковороді. Подаємо зі сметаною.
Дітям неприпустимо снідати сухими сніданками, сирими овочами і фруктами, випічкою чи кефіром. Якщо вранці їсти тільки сухі сніданки, вже через годину знову відчуватимете голод. Краще замінити їх на омлет або вівсяну кашу.