Кіш Лорен на вечерю: записуйте покроковий класичний рецепт французької страви

Рецепт ідеального Кіш Лорен: броколі та червона рибка для вашої сімейної вечері. Фото: Instagram/polli_cooking

Якщо ви прагнете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, запіканка з рибою та овочами стане відмінним вибором.

Мова йде про кіш Лорен — класичний французький пиріг з пісочного тіста, який легко готується, але вражає смаком кожного.

Рецепт представила фудблогерка polli_cooking в Instagram.

Кіш Лорен з броколі та червоною рибою

Інгредієнти

Для основи:

110 г вершкового масла

210 г борошна

1 яйце

1/3 ч.л. солі

1/3 ч.л. цукру

Начинка:

350 г форелі

300 г броколі

100 г томатів чері

50-60 г сиру

Для заливки:

4 яйця

100 мл молока

200 мл 15-20% вершків

сіль, прованські трави

Як приготувати

Для основи спершу перетираємо масло з борошном до стану крихти. В окремій мисці розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор, крихту і замішуємо тісто, яке не потрібно довго вимішувати — достатньо сформувати кульку. Загортаємо в пакет і ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Рибу нарізаємо на маленькі шматочки, а броколі відварюємо протягом трьох хвилин у киплячій, підсоленій воді.

Після цього виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його на пергаменті. Тонкий пласт перекладаємо у форму та формуємо основу.

Зверху накриваємо пергаментом, висипаємо будь-яку крупу, щоб підсушена основа була ідеально рівною, і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Після цього дістаємо з духовки, прибираємо пергамент з крупою і викладаємо начинку. Для заливки змішуємо всі інгредієнти і заливаємо нею начинку, а зверху посипаємо тертим сиром.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Кіш — це французька страва, що поєднує хрустке тісто з ніжною начинкою. Він ідеально підходить для ситної вечері.

Пропонуємо вам рецепт смачного кішу, який стане справжньою гордістю вашого столу і порадує всю родину своїм насиченим смаком та ніжністю.