Фітнес-тренер Аніта Луценко роз’яснила, як вплив обробленого м’яса може позначитися на нашому здоров’ї.
У своєму Instagram Аніта підкреслила, що зменшення споживання ковбас, сосисок, бекону, салямі й шинки може позитивно вплинути на самопочуття.
Згідно з даними Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC), вживання переробленого м’яса асоціюється з ризиком розвитку колоректального раку (раку товстої та/або прямої кишки). Також виявлено можливий зв’язок із раком шлунку, проте докази цього ще потребують додаткових досліджень.
Неперероблене червоне м’ясо може бути причиною раку підшлункової та передміхурової залози.
Варто відзначити, що безпечна норма споживання переробленого м’яса не визначена, тому його рекомендовано обмежити або зовсім виключити з раціону.
“Згідно з монографією Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC) та Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоденне споживання 50 грамів переробленого м’яса підвищує ймовірність розвитку колоректального раку приблизно на 18%”, – зазначила фітнес-тренер.
Аніта Луценко також поділилася порадами, як досягти плаского живота та округлих сідниць. Вона виділила ключові фактори, які можуть допомогти отримати бажані результати.