Готуємо борщ, як у ресторані: суддя “МастерШеф” назвав секретний інгредієнт, який додає у страву

Як приготувати борщ, як у ресторані: суддя проєкту “МастерШеф” розкриває секрети ароматної страви української кухні Фото: pinterest

Кожен має свій унікальний рецепт борщу.

Суддя проєкту “МастерШеф” Володимир Ярославський ділиться своїми перевіреними рецептами.

“Я завжди готую борщ саме за цим рецептом у своїх ресторанах, на приватних вечірках за кордоном, на офіційних заходах та вдома для родини. І один з моїх секретів – затірка з сала”, – зазначив Ярославський.

Борщ

Інгредієнти:

60 г моркви

100 г цибулі

40 г стеблочка селери

30 г болгарського перцю

50 мл рослинної олії

240 г буряка

380 г томатів пелаті (в власному соці)

5 г яблучного або винного оцту

1500 г (1800 г) бульйону

200 г капусти білокачанної

200 г картоплі

200 г вареної квасолі

лавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перець, трохи підкопченої паприки та чилі

сіль

20-25 г цукру

50 г сала

20 г часнику

зелень петрушки та цибулі

сметана

Як приготувати

Спочатку необхідно приготувати насичений бульйон. Я нарізаю овочі вручну на півсирники, що допомагає борщу зберегти текстуру, щоб овочі легко помещалися в ложку та не розпливались.

Ставлю бульйон на вогонь і додаю сіль, цукор, лавровий лист, орегано, мелені духмяний та чорний перець, чилі та паприку за бажанням. Довожу до кипіння.

Додаю до бульйону підсмажку з моркви та цибулі і чекаю закипання.

Після цього кладу картоплю, нарізану кубиками 1/1 см, і даю знову закипіти.

Тоді додаю буряк з томатами, відварену квасолю, перемішую та відразу ж додаю капусту.

Готую затірку з сала, подрібнюю сало з часником у блендері. Коли знімаю борщ з вогню, додаю затірку і перемішую, потім доводжу до смаку, додаючи сіль та цукор.

Відставляю і радуюсь смаку вже через 15 хвилин.

Борщ – це смачна та апетитна страва, яка зобов’язана своїм яскравим кольором соковитому і корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варіння або смаження разом з іншими інгредієнтами.

Але існує і більш рідкісний спосіб – запікання. Цей метод надає борщу насиченішого смаку та кольору.

Виявляється, коли варений буряк замінити на запечений, його смак стає яскравіше вираженим. Овочі зберігають усі корисні речовини і не розмокають.