Яку кашу на сніданок вважають найшкідливішою

Через високий глікемічний індекс манна каша є найбільш небезпечною для здоров’я серед усіх круп. Фото: pinterest

Манна каша – це популярне сніданкове блюдо, проте її користь може бути значно переоцінена.

Регулярне споживання манної крупи в ранковий час може призвести до накопичення зайвої ваги, дефіциту важливих мікроелементів та проблем з травленням, що робить її не найкращим варіантом для здорового харчування.

Багато дітей звикли до манки, оскільки в минулі часи вона часто була заміною сучасним дитячим сумішам. Лікар-гастроентеролог у своєму Telegram-каналі пояснила, що манна крупа є побічним продуктом, що залишився після виробництва пшеничного борошна.

У манці міститься глютен, на який можуть виникнути алергічні реакції у деяких людей. Крім того, ця крупа практично не містить клітковини, а замість цього багата швидкими вуглеводами. Їхня основна небезпека полягає в тому, що вони швидко дають відчуття ситості, але також швидко засвоюються, що призводить до повторного відчуття голоду через кілька годин після сніданку.

Багато медиків порівнюють манну кашу з цукром чи білим борошном. Подібно до цих продуктів, вона не забезпечує організм ніякими корисними речовинами, натомість підвищує рівень цукру в крові та може сприяти розвитку цукрового діабету.

Дієтологи дійшли висновку, що висока глікемічна активність манної каші робить її найбільш небезпечною для здоров’я серед круп. Щоденне вживання її на сніданок не є рекомендованим, але якщо ви є поціновувачем манки, іноді можна приготувати її з додаванням натуральних фруктів і ягід.

Експерти радять обмежити вживання продуктів з вмістом глютену вранці. Цей елемент важко перетравлюється організмом. Людина повинна мати добрий стан здоров’я, щоб перетравлювати глютен. Надмірне його споживання може викликати подразнення кишечнику.
Серед каш, що містять глютен, виділяються пшенична, житня, вівсяна, перлова та манна. Тому вранці краще обирати рисову, гречану, кукурудзяну чи пшоняну каші.