Кава з льоном: як приготувати незвичний, але корисний напій за кілька хвилин

Контролює рівень цукру в крові та захищає серцево-судинну систему: яку спецію додати до кави. Фото: pinterest

Льон є не лише корисною добавкою до ваших страв, але й чудовою приправою для напоїв.

Фахівці в галузі дієтології пояснюють, які переваги має кава з насінням льону. Це насіння допомагає уникнути різких коливань цукру в крові та знижує рівень “поганого” холестерину. Таким чином, воно надзвичайно корисне для людей, які страждають на діабет II типу, а також для тих, хто має проблеми із серцем та судинами.

Насіння льону також володіє протизапальними властивостями завдяки високому вмісту антиоксидантів. Воно багате поліненасиченими жирними кислотами омега-3, а також містить неоціненні мінерали, такі як магній, кальцій, залізо і фосфор. Ці корисні елементи сприяють зміцненню серцево-судинної системи, зменшують ризик виникнення окислювального стресу та знижують запальні процеси в організмі.

Кава сама по собі також є надзвичайно корисною, якщо вживається в помірних кількостях. Цей напій активує обмін речовин, діє як антиоксидант, а також може знижувати ризик множинних захворювань, зокрема серцево-судинних. Крім того, вона захищає організм від нейродегенеративних захворювань, таких як хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Проте варто бути обережними щодо можливих побічних ефектів: кава може спричиняти зневоднення і подразнювати слизову оболонку шлунка, якщо споживати її на голодний шлунок.

Як правильно вживати каву з насінням льону

Щоб ваш ранковий напій був максимально корисним, потрібно пам’ятати два важливі моменти: цільне насіння льону не розчиняється і важко засвоюється. Тому його слід обов’язково подрібнювати до порошкоподібної консистенції, найзручніше це робити в кавомолці. Таке насіння стане відмінним доповненням до кави та принесе великі користі для вашого здоров’я.

Улюблений напій мільйонів людей можна зробити не лише смачнішим, але й кориснішим. Досить змінити спосіб приготування. Додайте до кави популярні спеції та насолоджуйтеся її користю для організму.

Перше місце займає кориця. Це основа: вона має солодкуватий смак, універсальна і просто ідеально поєднується з іншими приправами. Її можна додавати як до гущі безпосередньо перед заварюванням, так і в готовий напій — результат завжди буде позитивним.