Дієтологи часто рекомендують, які продукти варто включити в свій раціон, а від яких доцільно відмовитися повністю.
Однак не всі ці припущення дійсні, згідно з інформацією від livestrong.
Фрукти з високим вмістом цукру
Одним з поширених міфів є те, що деякі фрукти містять забагато цукру. Через це їх вважають шкідливими.
“Фруктоза небезпечна лише в великих кількостях, які важко отримати з природних джерел, як-от фрукти. Для більшості людей кількість цукру у фруктах цілком безпечна”, – зазначає дієтологиня Кароліна Марголіс.
Фрукти, крім фруктози, також багаті клітковиною, антиоксидантами і мінералами. Вони сприяють контролю апетиту та допомагають підтримувати тривале відчуття ситості.
Фрукти містять багато вуглеводів
Багато людей уникають фруктів через їх вуглеводний склад, побоюючись збільшення ваги. Це ствердження частково вірне. Фрукти дійсно містять чимало вуглеводів. Проте вони є досить корисними і допомагають підтримувати баланс мікрофлори кишківника.
Ці фрукти забезпечують енергією як мозок, так і тіло, а також сприяють належному функціонуванню організму.
Авокадо призводить до набору ваги
Авокадо містить значну кількість жирів, але дієтологи запевняють, що це міф. Насправді авокадо допомагає зберігати ситість. Цей плід багатий на поживні речовини, які сприяють відчуттю насичення.
Не можна змішувати фрукти
Існує міф, що якщо поєднувати різні фрукти, це шкодить їхній клітковині та зменшує вміст поживних елементів.
Дієтологи запевняють, що змішування фруктів піддає їх окисленню. Корисні речовини можуть втратитися через вплив кисню, хоча для помітного ефекту має пройти хоча б година. Якщо ви готуєте смузі чи фруктовий салат і споживаєте ці страви одразу, то побоюватися нема чого.
Фрукти не слід їсти натщесерце
Неправда, що фрукти на голодний шлунок уповільнюють метаболізм і гниють у шлунку. Людський шлунок завдяки кислотності запобігає надмірному росту бактерій, тому гниття просто неможливе.
Фрукти, ягоди та овочі потрібно вживати щодня. Проте варто споживати їх у максимальних кількостях в період їхнього дозрівання, коли рівень нітратів та хімікатів знижується до мінімуму.
Якість овочів і фруктів визначається кількома показниками: запахом, кольором і розміром.