Не можете уявити ранок без вівсянки? Спробуйте нові смаки з карамелізованим бананом та фундуком.
Всего лише кілька простих кроків — і на вашому столі буде тепла, ароматна та корисна страва, яка наповнить вас енергією на цілий день.
Переможиця «Мастершеф» Ангеліна Бурик поділилася рецептом вівсянки, яка їй найбільше подобається.
Вівсянка з карамелізованим бананом та фундуком
Інгредієнти:
плющена вівсяна крупа – 50 грам
вода – 75 грам
рослинне молоко – 75 грам
сіль – щіпка
банан – 1 шт
цукор – 2 ст.л.
Приготування:
Залийте вівсянку водою та рослинним молоком, додайте сіль і поставте на вогонь.
Коли вівсянка закипить, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
Половину банана розімніть виделкою і додайте до вівсянки, варіть до готовності.
Цукор висипте на сковороду і розтопіть до карамелі.
Викладіть четвертинки банана та карамелізуйте з обох сторін до золотистого кольору.
Подавайте банани на вівсянку, щедро посипайте подрібненим фундуком.
Ваш раціон безпосередньо впливає на рівень енергії протягом дня та якість сну вночі. Якщо ви постійно відчуваєте втому, а ввечері намагаєтеся заснути — можливо, причина у неправильному харчуванні. Існують продукти, які допомагають залишатися бадьорими без кави, а також ті, що сприяють спокійному сну.
Вівсянка, кіноа, бурий рис та гречка забезпечують повільне виділення глюкози, що підтримує стабільний рівень енергії. Наприклад, вівсянка багата клітковиною, яка уповільнює засвоєння вуглеводів, запобігаючи різким коливанням цукру в крові.
