Підсмажування горіхів вважається великою помилкою сучасного харчування. Висока температура руйнує жири та знижує вміст вітамінів.
Також підсолені й, тим більше, підсолоджені цукром або медом горіхи не є найкращим вибором, зазначає дієтолог Світлана Фус.
«Рекомендую вживати горіхи в їх натуральному вигляді, окремо від шоколаду та солодощів», – пише у своєму Instagram Фус.
Краще купувати горіхи в шкаралупі, яка зберігає цінні жири та вітамін Е від окислення. Очищені горіхи швидко окислюються і набувають смаку прогірклого масла. Після очищення від шкаралупи, кращим варіантом є вжити їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти та вітамін Е. Горіхи є ситними і містять білки, вуглеводи разом із жирами, харчовими волокнами, вітамінами і мінералами, наголошує дієтолог.
Горіхи – це концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). Вони містять велику кількість жирів – від 50 до 65 г на 100 г.

«Проте це, в основному, корисні жири, що залишилися у своїй натуральній формі, яких не торкнулася промислова обробка. Значна частка жирів в горіхах – цінні моно- та поліненасичені жирні кислоти, включаючи омега-9, омега-3 та омега-6. Завдяки їм горіхи позитивно впливають на функціонування серцево-судинної системи та мозку», – підсумувала Фус.
Здоров’я та довголіття залежать від правильного раціону й харчових звичок. З віком ми все більше зосереджуємось на харчуванні.
Після 50 років варто щодня вживати кілька горіхів пекан. У цих горіхах багато ненасичених жирів, рослинних стеролів та особливих антиоксидантів флавонідів, завдяки чому вони є незамінними для серця. Саме ці горіхи можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань.