Зберігати яйця можна при кімнатній температурі протягом до семи днів, а у холодильнику – до 45 діб.
Gazeta.ua зібрала кілька надійних способів перевірки свіжості яєць.
Коли ви розіб’єте яйце, свіже зберігає форму та має білок, що не розтікається, прилягаючи до жовтка. Жовток свіжого яйця має світло-жовтий колір і форму напівсфери. У старіших яєць жовток темніший, а білок з часом може набувати блакитного відтінку і містити червоні або коричневі частинки.
Дослідити яйце можна також за запахом. Навіть не розбите яйце відчуває неприємний запах, якщо воно не свіже. Можна також підсвітити яйце: якщо через шкаралупу видно темні плями, таке яйце слід викинути.
Ще один спосіб — покрутити яйце на плоскій поверхні. Свіже обертається менше, ніж протухле. Якщо піднести яйце до вуха і потрясти, в несвіжому ви почуєте, як щось бовтається всередині.
Налийте холодну воду в горнятко і покладіть яйце всередину. Свіже підніметься на дно та ляже на бік, тоді як якщо воно сплине або стане вертикально, це означатиме, що його краще викинути.
Купуючи яйця в магазині, завжди звертайте увагу на термін придатності, вказаний на упаковці. Іноді їх можна використовувати навіть після закінчення терміну, якщо яйця зберігалися належним чином, але необхідно їх перевірити перед вживанням.
В умовах частих відключень електроенергії, зберігати продукти вдома стало значно складніше. Холодильник і морозильник тепер не завжди стануть у пригоді. Держпродспоживслужба підготувала ряд рекомендацій, які допоможуть максимально зберегти продукти під час тривалих відключень світла і харчуватися безпечно.
Сало може бути використане в приготуванні різноманітних страв. Головне, щоб воно було якісним. Якість сала можна оцінити за його щільністю, пружністю і товщиною. Gazeta.ua зібрала кілька порад, як обрати добре сало.