Який вид бананів найкорисніший

Незрілі банани мають дивовижні переваги для тих, хто хворіє на діабет Фото: pinterest

Банани мають різну користь для здоров’я залежно від кольору шкірки.

Але один конкретний вид набагато кращий для вас, ніж інші, пише Express.

Зазвичай, люди, які хочуть смачно і поживно перекусити, купують більш зелені банани і чекають кілька днів, поки вони дозріють до свого відомого жовтого кольору.

Ці незрілі банани мають дивовижні переваги для тих, хто хворіє на діабет.

Хірург Національної служби охорони здоров’я Каран Раджан, пояснив, що кожна стадія дозрівання пропонує “зовсім інший харчовий профіль” – типовий банан проходить три основні фази.

Чим корисні зелені банани

Більш недостиглий або зелений банан є “стійким крохмалем”. Це живить ваш мікробіом кишечника, як будь-який інший пребіотик, оскільки він досягає товстого кишечника в основному неперетравленим і сприяє здоровій слизовій оболонці кишечника та загальній функції травлення.

Перекушування цими більш зеленими варіантами також корисно, якщо ви контролюєте високий рівень цукру в крові.

“У ньому мало цукру. Лише 10 г порівняно з 17 г у стандартному жовтому банані, що корисно, якщо ви уважно стежите за цим”, – каже Раджан.

Коли банани починають дозрівати, вони втрачають клітковину, але компенсують це за рахунок підвищення рівня калію в кожному плоді. На цих середніх стадіях банани також починають ставати м’якшими та “дещо солодшими” для споживання.

Калій – це мінерал, який допомагає контролювати баланс рідини в організмі, а також допомагає правильній роботі серцевого м’яза. Дорослі від 19 до 64 років потребують близько 3500 мг калію на день. Це може здатися високим показником, але один банан може містити приблизно 360 мг у кожному, що робить їх хорошим і збалансованим способом збільшити споживання.

Чим корисні жовті банани

Однак класичні жовті фрукти мають більше антиоксидантів, стверджує доктор Раджан. Банани містять специфічні катехіни, які можуть допомогти захистити від хвороб серця та раку. Експерти наголошують, що шкірка банана містить більше катехінів, ніж м’якоть, тому, можливо, варто щось зробити зі шкіркою, а не викидати її.

Він також наповнений вітаміном С і В5, що робить його “легким для травлення”. Доктор Раджан пояснив: “Більшість цього стійкого крохмалю тепер перетворюється на прості цукри, що означає швидше поглинання енергії”. Це робить його ідеальною закускою, якщо ви плануєте займатися спортом або хочете щось природне солодке як частування.

Чи корисні перестиглі банани

Перестиглі банани, безумовно, мають деякі переваги. Рівень цукру зростає приблизно до 17 г на фрукт.

Фрукти, на яких утворюються “темні плями”, також містять найвищий вміст корисних антиоксидантів. Вам не обов’язково їсти їх сирими, щоб отримати користь, тому що доктор Раджан пропонує збити здоровий банановий хліб або збити їх у смузі.

Багато людей страждає через високий кров’яний тиск. Він може спричинити чимало проблеми зі здоров’ям. При цьому не всі хочуть постійно рятуватися ліками. Дієтологи знайшли вихід. Розповіли, який фрукт треба додати в раціон, аби понизити тиск.

Мовиться про банан. По-перше, цей фрукт багатий на такий мікроелемент як калій. Нормальний рівень калію чудово впливає на здоров’я серця та артеріальний тиск. Допомагає знизити ризик інсультів і серцевих захворювань.

Джерело