Магній контролює рівень глюкози в крові, допомагає регулювати артеріальний тиск і є критично важливим для розвитку кісток.
Відіграє певну роль у сні, фізичних вправах і навіть настрої, пише Today.
Добова норма споживання магнію становить 400-420 міліграмів для чоловіків та 310-320 міліграмів для жінок. Є суперфуд, в якому магнію найбільше. Йдеться про гарбузове насіння.
Дієтолог Джой Бауер розповів, що гарбузове насіння є одними з найкращих джерел магнію.
Порція смаженого гарбузового насіння (30 г) містить:
калорії – 163
білок – 8,5 грамів
жир – 14 грамів
вуглеводи – 4 грами
клітковина – 2 грами
магній – 156 міліграмів
Одна порція гарбузового насіння забезпечує майже 40% добової норми магнію, а також білок, корисні жири, клітковину та мікроелементи, які корисні для здоров’я.
Таке насіння – одне з найкорисніших для вживання. Вражаючий вміст магнію означає, що гарбузове насіння може допомогти знизити кров’яний тиск, підтримувати міцність кісток і покращити сон.
Насіння є головним джерелом рослинного білка та містить усі дев’ять незамінних амінокислот. Крім того, воно багате на корисні ненасичені жири, які підтримують здоров’я серця, знижуючи рівень поганого холестерину (ЛПНЩ). Воно також є гарним джерелом протизапальних омега-3 жирних кислот.
Хрустке насіння багате на цинк – 30 г забезпечує 18% добової норми, що робить їх перекусом, що зміцнює імунітет, а також є гарним джерелом рослинного заліза.
Крім того, вони містять корисні антиоксиданти та рослинні сполуки.
Гарбузове насіння – це зручна закуска, яку можна вживати окремо, сирою або смаженою та солоною.
Ви можете посмажити в духовці гарбузове насіння, що дозволить вам контролювати вміст солі. Насіння також можна додавати до йогурту, супів і салатів.
Якщо перемолоти гарбузове насіння з олією, зеленню, часником і лимонним соком, то вийде домашній соус песто.